De Praktijk

Welkom op de website van Jan Jansen.
Eerst even kort iets over mijzelf. Bij het Nederlands Tandprothetisch Instituut  slaagde ik cum laude. Inmiddels zit ik al meer dan 50 jaar in het vak en heb dus de nodige ervaring. 

Jarenlang heb ik de nascholing van mijn beroepsgenoten georganiseerd en verzorgd en volg nog alle ontwikkelingen op mijn vakgebied. Ook ben ik docent, examinator, en rijksgecommitteerde geweest en heb meegewerkt aan de totstandkoming van een Internationaal  lesprogramma, dat nu de standaard is. Ik ben erelid van De Nederlandse en Canadese tandprothetische beroepsorganisaties. 

Ja, en sommige mensen kennen mij misschien nog van het wielrennen op de wielerbaan. Ik was vele malen kampioen op de sprint en tandem en won o.a. een zilveren Olympische medaille in 1968 in Mexico.

 

De praktijk is gelegen aan de Kennemerstraatweg 267 in Heiloo. Wij beschikken over ruime prive parkeer-gelegenheid direct voor de praktijk. De praktijk bestaat uit: de receptie, de behandelkamer en het laboratorium.  Wij zijn geopend op maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 12:00 uur .Let op de witte zuil bij de oprit.

Op deze website willen wij u o.a. informeren over de plaats die de tandprotheticus inneemt in de mondzorg in Nederland. Daarnaast uiteraard specifieke informatie over onze praktijk en werkwijze.

 Video: Een impressie van onze praktijk

De tandprotheticus is een specialist in het aanmeten, vervaardigen en repareren van gebitsprotheses en andere uitneembare protheses zoals; een plaatje of frame. Een specialist met vast omschreven taken die zonodig doorverwijst naar de tandarts, kaakchirurg of huisarts.

De taak van de tandprotheticus richt zich met name op het volledige boven- en/of ondergebit. De tandprotheticus stelt zelf de diagnose en is verantwoordelijk voor het hele traject en de nazorg.

Op verwijzing van en in samenwerking met tandarts, tandarts-implantoloog of kaakchirurg kan worden voorzien in andere protheses zoals: frameprothese, parti�le kunstharsprothese, overkappingprothese, prothese op implantaten en immediaatprothese (een gebit dat direct na het trekken van tanden/kiezen wordt geplaatst).

De pati�nt kan zonder verwijsbrief van de tandarts rechtstreeks terecht bij de tandprotheticus voor:

  • Voorlichting en vrijblijvend advies

  • Reparaties en correcties

  • Nieuwe gebitsprotheses

Voor het maken van een afspraak kunt u ons bellen of een e-mail sturen. Zie hiervoor de adresgegevens onderaan de pagina of klik op e-mail naar J. Jansen. U kunt ook bij ons terecht voor informatie in de vorm van folders en dvd's. Om u op weg te helpen hebben we een plattegrond van Heiloo bijgevoegd, klik op plattegrond. Voor meer informatie over de Organisatie van Nederlandse Tandprothetici, klik dan op ONT.